Skottlandsresor

Det har blivit väldigt populärt att åka till Skottland för att besöka destillerier.

Vad kan då passa bättre än att åka med mig som har arbetat på ett destilleri, kan processen och har goda kontakter inom både destilleri-, hotell- B&B- och golfbranschen.

Jag genomför resor till framför allt Pitlochry, men även andra resmål i Skottland kan förekomma.

Pitlochry, som ligger 10 mil norr om Edinburgh, är definitivt en av Skottlands trevligaste byar. Här hålls Highland Games andra helgen i september varje år. Då samlas bl a flera hundra säckpipeblåsare här till tävling.

De goda kontakter jag fick under min tid som guide på Blair Athol destilleri kommer väl till pass. På Blair Athol destilleri får jag själv guida mina kunder (vilket är helt unikt). Det innebär en mycket grundlig rundtur på svenska. Efter guidningen genomför jag en whiskyprovning på destilleriet, oftast i deras festlokal.

Vi besöker även destilleriet Edradour, vilket är Skottlands minsta destilleri.

I Pitlochry ligger en mycket vacker golfbana. Inom en timmes bilresa från Pitlochry ligger golfbanorna Blairgowrie, Crieff och inte minst Gleneagles. Därför är golf och destilleribesök en utmärkt kombination med Pitlochry som utgångspunkt.

Förutom destilleribesök och golf finns möjlighet till natursköna vandringar i bergen eller längs floden. Pitlochry ligger i södra delen av The Highlands. Även slottsbesök ingår i resorna. Det finns några vackra slott i omgivningarna till Pitlochry, t ex Blair Castle, Europas enda slott med en egen armé. Givetvis njuter vi även av den skotska maten.

En Skottlandsresa med mig passar utmärkt för företag som vill göra en annorlunda och spännande konferensresa, whiskyklubbar som vill besöka destillerier eller privatpersoner som önskar spela golf, titta på vacker natur och se på destillerier.

Bästa tid för Skottlandsresor är april – mitten av juni samt slutet av augusti – oktober.
Vi flyger från Skavsta flygplats.